maanantai 2. maaliskuuta 2015

Muuttopäivä

Lauantai-iltana istuin Reinin varrella viinilasin äärellä auringon laskiessa ja päässäni pyöri vain yksi ajatus: Se on nyt ohi. Muutto nimittäin. Olo sillä hetkellä oli niin käsittämättömän onnellinen ja helpottunut. Yleensä muutto tarkoittaa vain laukkujen pakkaamista tai vanhempieni kanssa yksiön tyhjentämistä helposti ja kätevästi. Tällä kertaa päätin tehdä prosessista mahdollisimman vaikean. Jos itse haluat stressaavan, ahdistavan ja yöuniasi vievän muuttorumban, suosittelen seuraamaan näitä ohjeita. 

Varaa muuttoauto vain tunniksi ja kutsu kaverit paikalle, sillä ethän halunnut maksaa ekstraa muuttomiesten avusta. Saa päähänpisto paria päivää aiemmin, että haluat ostaa eräältä naiselta käytetyn kaapiston. Pakkaa muuttoauto aamulla, kuskien poltellessa tupakkaa ja syöden aamupalaansa. Muista hankkia kuski, jonka kanssa on hieman vaikea kommunoida. Kielimuuri takaa lisästressin. Kun auto on pakattuna, anna kuskeille kaapiston osoite ja hyppää itse taksiin kavereiden kanssa, sillä eiväthän muuttomiehet halua sinua samaan autoon omien tavaroidesi kanssa. Seuraavassa paikassa tajua, että et varmasti ikinä saa kaapistoa palasiksi lyhyessä ajassa ja jätä yksi kavereista purkamaan sitä, samalla kun itse juokset toisen kaverin kanssa uuden asuntosi osoitteeseen. Muutaman kilometrin spurtti takaa hyvät alkulämmöt sille pian edessä olevalle kantamiselle, sillä hissi on yliarvostettu asia. Kyllä roudaaminen neljänteen kerrokseen voittaa. Kanna siis tavarat autosta ulos nopeasti, sillä tunnin aika alkaa jo loppumaan. Anna sille toiselle kaverillesi ohjeet takaisin sinne kaappinaisen luo, että hän voi käyttää kadulta vuokrattavia autoja hakeakseen kaapin palasina. Jää kantamaan kaikki tavarasi uuden kämppiksesi kanssa. Suosittelen myös edelliselle päivälle jalkatreeniä, että jalkasi alkavat täristä nopeasti portaita juostessa.


Vaikka siis hoidimme muuton aika Amazing race -tyyliin, kaikki oli parissa tunnissa valmista. Olin suurimman osan tuosta muutamasta tunnista todella stressaantunut ja toivoin sen vain olevan ohi. Ilman sitä käytettyä kaappia asia olisi ollut sata kertaa helpompi. Mutta nyt tavaroiden ollessa vihdoinkin paikoillaan, olen superonnellinen, että kaverini kärsivällisesti hoitivat sen kaapin uuteen asuntooni. Eilen kävin vielä hakemassa käytetyn karvamaton toiselta puolelta kaupunkia. Laitan asunnosta lisää kuvia, kunhan saan verhot Suomesta. Tai edes verhotangon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti