torstai 5. maaliskuuta 2015

TÄNÄ VUONNA MINÄ MATKUSTAN

Vuoden alussa aloitin uuden päiväkirjan, jonka ensimmäisellä sivulla käsittelen vuoden 2015 tavoitteita, haaveita, ajatuksia ja muutoksia. Kyseisellä sivulla lukee, että: Tänä vuonna lupaan matkustaa enemmän. Teen sen vaikka yksin.

Matkustelenhan minä ihan kohtalaisesti, mutta viime syksyn jälkeen yhtäkkiä tajusin, että asun keskellä Eurooppaa ja en ole matkustanut niin paljon kuin toivoisin. Vuoden alussa korjattiin tilanne ja varasimme junat Bruggeen. Jo ennen Bruggea, varasimme myös Amsterdamin reissun. Kun edestakaiset junat maksavat alennuskortilla 30-60 euroa, on viikonloppumatkojakin mahdollista toteuttaa pienellä budjetilla. Parin päivän päästä suuntaamme siis vihdoinkin Amsterdamiin, siitä alle viikon päästä kaakkois-Aasiaan ja sieltä paluun jälkeen viikonlopuksi Suomesta saapuvan ystäväni kanssa monen suosittelemaan Hampuriin. Ennen kesää toivoisin vielä visiittiä Suomeen, Prahaan ja ehkä Lontooseen. Tuntuu siis, että kerrankin uudenvuodenlupaus onnistuu!


Kuvat Berliinistä ja Bruggesta

6 kommenttia:

 1. Ah, sulla on kyllä ihania reissuja tiedossa! Se hyvä puoli nimenomaan siellä asuessa on että pääsee matkustaa tosi helposti (ja yleensä aika edullisesti). Me tehtiin melkein joka viikonloppu jotain retkiä kun asuin Brysselissä. Mulla ei ole vielä mitään matkoja suunnitelmissa ja alkaa ahdistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy myös itse jatkossa muistaa panostaa tähän viikonloppumatkailuun. Onhan se välillä rankkaa työviikkojen jälkeen, mutta kevään ja kesän tullessa jännästi näyttää taas kerran olevan energiaa tuplasti! Ehkä sinäkin kohta jostain keksit uuden reissun :) onhan teillä ainakin sitä häämatkasuunnittelua, vaikkei ihan vielä pääse toteuttamaan!

   Poista
 2. On kyllä mahtavaa asua keskellä Eurooppaa, kun sieltä on niin helppo liikkua joka paikkaan. Saksassa vaihdossa ollessani tuli tehtyä jatkuvasti pieniä matkoja ympäriinsä. Ihania reissuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jos löytyy hyviä matkavinkkejä Saksan läheisyydestä, otan mielelläni vastaan :)

   Poista
 3. Mukavia reissuja sulla tiedossa! Tulin juuri Saksaan vaihtoon ja ainakin ajatuksena on nyt hyödyntää sitä, että asutaan niin keskeisellä paikalla Euroopassa. Aivan ihanaa, että tunnin tai kahden juna-/bussimatkan päässä on kiehtovaa luontoa ja isoja kaupunkeja. Ja vähän pidemmällekin pääsee tietty helposti ihan vain junalla. Nyt kun kevätkin kolkuttelee ovella, niin on tosiaan enemmän energiaakin reissata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin kannattaa hyödyntää, itse vasta heräsin tähän ajatukseen :) kaikki ilo irti nyt, kun voi nauttia keskeisestä sijainnista!

   Poista