lauantai 11. huhtikuuta 2015

SIEM REAP JA ANGKORIN TEMPPELIALUE

Kambodzan yksi varmimmista kohteistamme oli heti alusta asti Angkorin temppelialue. Tämä viidakon keskellä sijaitseva alue on kooltaan 400 neliökilometriä ja kätkee sisäänsä jopa yli tuhannen temppelin rauniot. Alueen tunnetuin temppeli, Angkor Wat, on 1100-luvulla sen aikaisen kuninkaan pääkaupungiksi ja valtiontemppeliksi rakennuttama vaikuttava rakennus.

Koska temppelialue sijaitsee vain noin 6 kilometrin päässä Siem Reapista, on siellä vieraileminen todella helppoa. Itse matkustimme Bangkokista lentäen Siem Reapiin, joka on selkeästi nykypäivänä Angkorin turismin ympärille rakentuva kaupunki. Itse koimme, että temppelialueen lisäksi kaupungissa oli todella vähän nähtävää. Jotkut matkailijat käyvät temppelialueella useampana päivänä. Me koimme yhden päivän täyttävän tarpeemme ja jatkoimme seuraavana päivänä matkaa. Meiltä jäi myös auringonlasku näkemättä, sillä olimme niin väsyneitä.


Aikomuksemme oli vuokrata pyörät, joilla kiertää temppelialue. Hostelliin saapuessamme meidät kuitenkin ylipuhui erittäin herttainen mies ja päätimme seuraavana aamuna hypätä hänen tuktukinsa kyytiin. Yleisesti ottaen hinnat vaihtelevat noin 15-20 dollarin välillä päivän kestävälle ajelulle, me kuitenkin maksoimme maailman mukavimmalle opas-kuskillemme hieman lisää. Jokaisen temppelin edessä hän vienon ujosti kertoi meille historiaa ja tietoa kyseisestä rakennuksesta. Päivän kuumetessa hän kaiveli meille vesipulloja kylmälaukustaan (ihan ilmaiseksi, olimme hieman hämillämme!). Lounaalle pysähtyessämme hän siirtyi kohteliaasti kauemmas meistä, kunnes pyysin häntä liittymään seuraamme. Selvisi, että hän oli vasta 30-vuotias ja naimaton mies lähikylästä. Häntä kiinnosti meidän itsenäiset elämämme Saksassa kaukana vanhemmistamme sekä Suomi. Ja lumi. Voiko sitä syödä?

Päivämme temppeleillä siis alkoi auringonnousun aikaan, jolloin pitkä jono tuktukeja ajoi temppelin lähelle ja käski ihmisten siirtyä pilkkopimeässä kohti Angkor Watia. Taskulamppua siis suosittelen! Sen jälkeen kiersimme tuktukilla ja kävellen erilaisia temppeleitä lähemmäs 8 tuntia. Lämpöä kohteessa sattui olemaan lähemmäs 40 astetta, joten tuktukin kyydissä istuminen tuntui miljoona kertaa paremmalta idealta kuin pyörät. 


Vinkkeinä siis tuktukilla matkustaminen, etenkin vuoden kuumimpina aikoina. Mukaan tarpeeksi vettä sekä olkapäät ja polvet peittäviä vaatteita (kuskimme käski ottaa t-paidat huivien sijaan, vaikka temppeleissä sitten hyväksyttiinkin huivit). Suunnatkaa kohteeseen auringonnousun aikaan ja koittakaa löytää paikka, jossa pääsette eturiviin, sillä ennen auringonnousua paikalle valuu sadoittain ihmisiä. 

2 kommenttia:

  1. Mä en tykännyt oikein Sieam Reapista ollenkaan, se oli niin feikki valoineen kaikkineen.... Mutta tuk tuk oli kyllä paras, mä en olisi millään pysynyt pyöräilee siinä kuumuudessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli aika samoilla fiiliksillä kaupungin suhteen! Eipä siellä kyllä mitään nähtävää tai aktiviteettia ollutkaan, Angkorin lisäksi siis.

      Poista