tiistai 9. kesäkuuta 2015

PUOLI VUOTTA REISSUINA

Asetin itselleni kerrankin mielekkään uudenvuoden lupauksen ja onnistuin ensimmäisellä puolikkaalla siinä erinomaisesti, jes! Ihan eri luokkaa kuin ne Elä terveellisesti, Sano kaikkeen kyllä, vaikka ei aina jaksaisi, Panosta itseesi tyyppiset lupaukset, jotka teoriassa kuulostavat mahtavilta, mutta usein hiipuvat parin kuukauden päästä. Eli kuten maaliskuun alkupuolella kirjoittelin, tänä vuonna minä lupasin matkustaa. Onnistuin siinä jopa niinkin hyvin, että toukokuun reissutahti aiheutti hämmennystä tutuissani; Jenni, sähän oot aina reissussa! Kyllä, ja niin oli tarkoituskin.

Tammikuu meni aika hiljakseen, helmikuussa kuitenkin päivien edes hieman pidetessä aloin kaivautua talviluolastani esiin ja suuntasimme ensimmäisenä Belgiaan Bruggeen. Nyt muutamassa muussakin Belgian kaupungissa käyneenä täytyy sanoa, että Brugge yhä voittaa. Se on juuri viikonloppumatkalle sopiva kaupunki, jossa yhdistyy kanaalit, värikkäät talot ja herkullinen suklaa. Kaupunki on todella idyllinen, ehkä sen vuoksi myös erittäin turistinen. Helmikuun alussa onneksemme oli turistien osalta vielä aika hiljaista.

Karnevaalihumun ja muuton vuoksi seuraava reissu olikin vasta kuukauden päässä Bruggesta. Lähdimme viettämään viikonloppua Amsterdamiin. Ihana ja monipuolinen kaupunki. Heti kun lähti hieman syrjemmäksi, löytyi ihania putiikkeja ja kahviloita, jotka tasapainottivat turistista ja ronskia keskustaa. Amsterdamiin on tänä kesänä pakko päästä uusiksi, ihan varmasti jäi paljon näkemättä! Ja ne tuoreet stroopwafelit, mmm....
Heti Amsterdamin jälkeen lähdin Annan kanssa kolmeksi viikoksi Aasiaan. Siitä reissusta olen höpöttänyt varmaan jo tarpeeksi. Erityisesti mieleen jäi Koh Rong Samloem -saari, jonka hiljaisuutta, lämpöä ja kirkasta vettä tulee ajoittain ikävä. Tämä reissu taisikin olla koko vuoden suurin panostus ajallisesti ja rahallisesti.

Aasian jälkeen ei kauaa arkea tarvinnut pakertaa, kun ystäväni saapui Suomesta Saksaan ja lähdimme viikonlopuksi Hampuriin. Hampuri oli kiva, mutta uskon, että meillä jäi sen osalta todella paljon näkemättä. Viikonloppu tosin oli kaikkea mitä voikaan toivoa ihanan ystävän jälleennäkemiseltä; aurinkoa, aamupaloja ja aamuun asti juhlimista. Pari viikkoa Hampurin jälkeen saapui toinen ystävä Itävallasta. Ensin näytettyäni hänelle Düsseldorfia, hyppäsimme koneeseen ja suuntasimme ihanaan ja aurinkoiseen Barcelonaan. Tuntuuko teistäkin, että tällä hetkellä kaikki matkustavat Barcelonaan? En kyllä yhtään ihmettele, sillä siinä kaupungissa yhdistyy kaikki mitä lomalainen voikaan haluta. On rantaa, vanhaakaupunkia, nähtävyyksiä, arkkitehtuuria, ruokaa, elämää, aurinkoa... Uskon, että Barcelonaan matkustan vielä joku päivä uudestaan.


Barcelonan jälkeen oli heti putkeen kevään toinen Belgia-viikonloppu, mukavasti vielä pidennetty sellainen. Tällä kertaa kävin Antwerpissä sekä Brysselissä. Antwerpistä mieleen jäi ihanat food truck -festarit ja näyttävä vanhakaupunki. Bryssel oli erilainen aiempiin Belgiassa vierailemiini kaupunkeihin verrattuna, mutta todella positiivinen yllätys. Etenkin kun kauniin keskustan katseltuaan lähtee pois turistien vilinästä. Sitä ennen kuitenkin kannattaa napata vohvelit ja suklaakonvehtipussi laukkuun, sillä omaan silmääni ei monta vohveli- ja suklaapuotia keskustan ulkopuolella näkynyt.

Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisempänä, Suomi. Ihana, ihana Suomi. Siihen oli aika hyvä päättää tämä lähes 6 kuukauden matkustelujakso. Toisesta puolikkaasta tulee todennäköisesti hieman rauhallisempi, mutta matkustelukokemuksilta toivottavasti yhtä rikas. Suunnitteilla ainakin autoreissu etelä-Saksaan sekä pitkä viikonloppu Lontooseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti