torstai 6. elokuuta 2015

KULUTTAMISEN HAASTAVA MAAILMA

Tuntuu, että mediassa ja blogeissa puhutaan tällä hetkellä todella paljon fiksummasta kuluttamisesta. Tai ehkä vain tiedostan sen omien haasteideni vuoksi. Itsekin tykkään ostaa käytettynä ja laittaa omia kiertoon, mutta omassa kuluttamisessani on kuitenkin todella paljon parannettavaa. Ja olenkin alkanut ottamaan askelia kohti muutosta. 


Ihan ensimmäiseksi päätin muuttaa shoppailuni ytimen, joka perustuu impulsiivisuuteen. Heräteshoppailijan sijaan haluan olla harkitseva ja pidemmälle miettivä. Toivon, että vaate jonka ostan tänään sopii tyyliini, korostaa kroppaani oikein ja on etenkin käyttökelpoinen vielä vuosia myöhemminkin. Uskon, että suuri vaikutus tähän ajattelutapaan tulee myös siitä, että en ole enää opiskelija ja pystyn panostamaan edes hieman enemmän. 

Ja mitä impulsiivisuuteen tulee, etenkin nettishoppailussa hurahdan hetkessä. Nyt olenkin ottanut tavaksi pysähtyä miettimään. Nettikauppojen suhteen tällä hetkellä pyrin vain sulkemaan selaimen heti, kun huomaan klikkailevani tavaroita ostoskoriini. Sovituskopeissa taas mietin pitkään, että tarvitsenko oikeasti. Hyvin usein huomaan taluttavani tuotteet takaisin hyllyihin. Tämä on monella tavalla haastavaa, sillä nautin kaupoissa kiertelystä, nettikauppojen selailusta, alennuksien koluamisesta ja inspritaation keräilystä. Myös sosiaalinen media kannustaa todella paljon kuluttamaan. Instagramissa heiluu upeita naisia upeissa kuteissa ja Facebookissa hyökkää alemainokset silmille. 

Nyt kuitenkin mietin, että pitäisikö seurata monen muun tekniikkaa ja ryhtyä totaalikieltäytyjäksi vai edetä hyvin alkaneella hitaalla prosessilla? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti