perjantai 11. syyskuuta 2015

ELÄMÄÄ MUUTOSVAIHEESSA

Muuttopäätöksen varmistuttua elämäni on aika hurjaa vauhtia siirtynyt muutosvaiheeseen. Tai muuttovaiheeseen. Tai johonkin vaiheeseen. Taas kerran on aloitettu muuttorutiinit ja Saksan tapaan on tietysti pitänyt irtisanoa ne liian monet vakuutukset ja hoitaa paperiasioita. Kaiken konkreettisen, kuten huonekalujen myynnin ja irtisanoutumisten lisäksi myös pääni on vihdoinkin päässyt mukaan prosessiin. Tällä kertaa muuttoa/muutosta tulee käsiteltyä hieman erilailla, sillä olen palaamassa kotimaahani niin monen vuoden jälkeen. Harjoitteluvuosi Suomessa muutama vuosi taaksepäin oli vain vaihe, jolla oli eräpäivä. Nyt ei ole minkäänlaista rajaa. Tuntuu todella vapauttavalta, mutta myös oudolta. 


Muuton suhteen olen ajoittain ihan intopiukeana. Olen katsellut levottomana asuntoja, joita toivon olevan saatavilla vielä joulukuullekkin (Ps. jos joku tietää joulukuussa vapautuvan yksiön Kallio/Hakaniemi läheisyydestä, ilmoitelkaa!). Fiilistellyt tulevan työpaikkani uutta sijaintia (kauppatori!!), haaveillut suomalaisista jutuista (irtokarkkikaupat ja maksalaatikko!) sekä kaipaillut ihmisiä ja havahtunut ymmärtämään, että kohta heitä näkee useammin! Olen jopa talvikammoisena huomannut innostuvani pimenevistä päivistä ja etsinyt innolla uutta kunnon talvitakkia. Voisi siis sanoa, että tämä neiti on niin monella tasolla valmis palaamaan.

Vaikka palaaminen onkin hurjan jännää, kivaa, kutkuttavaa, innostuttavaa. On se myös haikeaa. Meillä oli juuri hyvä reissu töiden kautta ja nyt oman työpaikkani luovuttaminen toiselle ihmiselle tuntuu hitusten surulliselta. Mutta työtehtävieni suhteen olen todella valmis ottamaan uuden askeleen eteenpäin. Haastetta, monipuolisuutta ja asiakaskontaktia, kyllä kiitos!

3 kommenttia:

 1. Tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen ja Suomeen paluuseen. :) Me tullaan pitämään Suomi-lippua yllä Düsseldorfissa lokakuussa (tai minä lähinnä, Matteo muutenvaan tykkää Suomesta), tuun varmasti palaamaan tänne sun blogiin kaupunkiin liittyevien juttujen myötä :) Ja pysyn muutenkin kyllä mukana, aina tulee liian vähän kommentoitua vaikka usein täällä lueskelenkin juttujasi :) Ps. Onko Saksan suomalaisille FB:ssä jotain ryhmää, tai Dusseldorfin suomalaisille? Olisi vähän kysyttävää paikallisilta kaikista virallisista jutuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että Düsseldorfissa suomalaisten määrä ei pääse lähtöni vuoksi kuitenkaan vähenemään ;) ja pianhan teillä jo on muutto edessä! itse asiassa on muutamakin ryhmä, esim "suomalaiset Saksassa" ja sitten semmoinen kun "Kantapöytä - Düsseldorf". Ainakin tuossa suomalaiset Saksassa -ryhmässä saa usein monipuolisesti ja nopeasti vastauksia, suosittelen vain varautumaan että ne keskustelut yleensä lähtevät hieman käsistä ja poikkeavat aiheesta, kun joku kuitenkin tuohtuu jostain kommentista :D

   Poista
 2. Iso kiitos Jenni! Nuo foorumit ovat todella hyödyllisiä (ja ihmiset suurilta osin kivoja), mutta ne osaa tosiaan olla välillä vähän rasittavia... aina on joku, joka löytää huomautettavaa jostain :D Pitääkin käydä liittymässä noihin ryhmiin, jos osaisivat jeesata alkuun.

  VastaaPoista