perjantai 18. syyskuuta 2015

HEIDELBERGIN VANHAKAUPUNKI

Vaikka Heidelbergin tärkein nähtävyys taitaakin olla se linna, josta laitoin jo kuvia, on vanhassakaupungissa paljon ihailtavaa. Pienet kadut, värikkäät talot ja Neckarjoen läheisyys tekevät varmaan jokaiseen matkailijaan vaikutuksen.

Vuorelta palattuamme kiertelimme vanhassa kaupungissa ja söimme maailman parhaat jädet. Vaikka kaupunki onkin todella kaunis, huomasimme ettei siellä linnan ja vanhankaupungin lisäksi oikein ollut kamalasti tekemistä tai nähtävää. Joten viikonloppumatkan sijaan kaupunki soveltuu juuri sopivasti päiväreissuksi. Todellakin käymisen arvoinen paikka! Ja syökää jädet that's gelatossa, ne maut ovat taivaallisia!


4 kommenttia:

 1. Sain vihdoin luettua sun blogin läpi alusta loppuun. Noin kuukausi siihen taisi mennä:D Nyt jään siis seurailemaan ihan reaaliajassa.
  Pakko sanoa, että aika huikea sun vuosi kyllä on ollut. Ihan superihanteellinen sijainti keskellä Europpaa ja vielä noin joustava työnantaja:) Itellä ihan eri tilanne kun asun Texasissa, jossa välimatkat lähikaupunkeihinkin on useamman tunnin mittaisia ja mitään junayhteyksiä yms. ei ole. Eikä lomaa saa kuin 15pvää/vuosi. Mulla oiskin haaveissa jossain vaiheessa päästä muuttamaan Eurooppaan. Saako kysyä mistä itse löysit tuon Trivagon duunin? Mollista vai googlettelitko vaan töitä Saksassa tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, luit läpi?? Toivottavasti olet löytänyt jotain fiksuakin täältä :D Itse törmäsin trivagon ilmoitukseen jossain suomalaisella työsivustolla, joka nykyään on muuttunut vain yliopistoille kai. Mutta esim trivagon paikkoja löytää ihan meidän sivuilta (http://www.trivago.fi/jobs) ja jatkuvasti haetaan hirmuisesti jengiä! Riippuu mille alalle ja minne päin Eurooppaa haluat, mutta aika hyvin firmojen sivustoilta löytyy työpaikat-osioista. Itse en oo kamalasti nyt aikoihin katsellu ilmoituksia, mutta perussivustojen lisäksi myös LinkedIn tuntuu olevan nykyään hyvä paikka löytää. Mol.fi tuntuu taas olevan niin Suomi-painotteinen. Laittele viestiä, jos on jotain kyseltävää lisää! :)

   Poista
  2. Joo luin ja löytyipä hyvinkin;) Taidetaan olla aika samanhenkisiä levottomia sieluja kummatkin. Siksi tuo Eurooppaan muuttokin tässä kutkuttelee. Jenkkeihin en olisi lähtenyt jos ei tuo mies olisi "raahannut". Nyt on vaan melkeinpä pakko pysyä täällä jonkin aikaa kun ensi vuonna mm. edessä taas green cardin hakuprojekti. Mutta tulevaisuudessa toivon mukaan päästäisiin sitten muuallekin asumaan. Täällä on toisaalta ihan hyvä kerätä työkokemusta, kun suht helpolla löytyy töitä myös "ei omalta alalta". Multa löytyy humanistin paperit ja teen tällä hetkellä kirjanpidossa hommia ja olen siirtymässä hankintaan. Kummastakaan ei ole ollut siis aiempaa kokemusta saatika koulutusta. Pistän ehottomasti sun vinkit korvan taakse. Oon erittäin avoin uusille kokemuksille, mitä tulee sekä työnkuvaan, että asuinpaikkaan:)

   Poista
  3. Oikeaan osuit, taidetaan olla todellakin samanlaisia levottomiasieluja! :D Työkokemus on kyllä niin tärkeää, että kannattaa kerätä sitä silloin kun voi. Tuntuu että joissain maissa ollaan niin tarkkoja kokemuksen ja koulutuksen suhteen! Toivotaan, että teillekin joku päivä Eurooppaan muutti osuisi kohdilleen :)

   Poista