torstai 17. syyskuuta 2015

MATKUSTELUN LOPPUKIRI

Olen ollut aika onnellisessa asemassa viimeisen vuoden, jos asiaa ajatellaan lomailun kannalta. Työetuihini on kuulunut aika vapaat lomat ja olenkin reissannut niiden edestä tänä vuonna. Siihen jos vielä heitetään päälle viikonloppulomat ja pidennetetyt pyhäviikonloput, on matkustelua kertynyt. Suomeen palaamisessani mietityttääkin, ja jopa huolettaa se, että koskahan pääsen nauttimaan ensimmäisistä lomistani siellä. Reissaamisesta on tänä vuonna muodostunut todellinen elämäntapa, sillä jo Saksan sisällä matkustaminen on tuntunut eksoottiselta. Ja tottakai olen halunnut nähdä ja kokea paljon.


Nyt kun vielä asun keskellä Eurooppaa ja viikonloppumatkat sekä päiväreissut ovat mahdollisia, olen ottanut aikamoisen loppukirin. Kalenterissani näkyy mm. Frankfurt ja Luxembourg. Niiden lisäksi olisi vielä ainakin yksi vapaa viikonloppu sekä kahden viikon "työmatka" Mallorcalle, jossa trivagolla on toimisto. Jos löydän Helsingistä nopeasti asunnon, on minulla vielä myös osa marraskuusta aikaa matkustella. Mielessä pyörii koko ajan Aasia, mutta lentojen ja ajanpuutteen vuoksi taitaa se tällä kertaa jäädä haaveeksi. Hyviä vaihtoehtoja joulumarkkinoiden aikaan olisi varmaankin mm. Kööpenhamina, Budapest sekä Wien. Olisiko teillä ideoita, minne kannattaisi Euroopassa matkustaa marraskuussa? Toiveena on suht edullinen hintataso ja hyvä sijainti, josta pääsisi mahdollisesti matkustamaan useampaan maahan/kaupunkiin.

4 kommenttia:

 1. Se on kyllä ihanaa kun noin keskeisellä paikalla asumisessa päivämatkallekin naapurimaahan pääsee nopeasti, mukavasti ja halvalla, viikonloppureissuista puhumattakaan :). Ja Saksa jo yksinäänkin on monipuolinen ja mukava maa matkustaa ympäriinsä.

  Budapest ja Wien olisi ainakin kätevää yhdistää samalle matkalle. Grazissa en ole käynyt, mutta haluaisin, ja sieltä käsin voisi myös käydä Wienissä, Slovenian / Kroatian puolella ja varmasti Budapestissakin mikäli aikaa ja kiinnostusta riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista/vinkeistä Teea! Juuri noin olin ajatellut, että Budapest ja Wien menisi aika hyvin paketissa. Myös Graz näyttää mukavalta! Kroatia kiinnostaisi kamalasti, mutta säästän sen ehkä keväälle/aiemmalle syksylle :)

   Poista
 2. Wien on loistava vaihtoehto! Kuten edellinen Teea totesi, Wieniin voi yhdistää helposti esim. Budapestin (parisen tuntia junalla), tosin itse Wienissä on jo paljon nähtävää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva, kiitos! Ja Itävallassa asuu hyvä kaveri, että mielellään sinne aina menee :)

   Poista