torstai 8. lokakuuta 2015

MUUTTO MAIDEN VÄLILLÄ


Asettuipa sitä lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa maahan, jossa ei ole aiemmin asunut, tavaraa tulee todennäköisesti hankittua. Vaatteita eri vuodenajoille, keittiövälineitä, petivaatteita ja jopa huonekaluja. Niitä vain huomaamatta kertyy ja vaikka maahan tullessa selviääkin yhdellä matkalaukulla, poismuuton aikana se on lähes mahdotonta. Ellei ole taitava minimalisoimaan ja halua laittaa kaikkea kamaa myyntiin tai kiertoon. 

Tällä kertaa pyrin olemaan parempi kierrättäjä; vein monta kassillista vaatteita kierrätyslaatikkoon sekä myin huonekalut tai annoin tutuille. Muutin Saksaan Skotlannista noin 45 postitetun kilon sekä täysien matkalaukkujen kanssa. Myös joululomalla toin tavaraa ja äitikin pisti postissa päiväpeiton, verhot sekä kaiuttimet. 1,5 vuoden aikana on myös ehtinyt ostelemaan aika paljon kaikenlaista, sillä jossain vaiheessa jopa uskoin jääväni Saksaan pidemmäksikin aikaa. Jotain kuitenkin tein kai oikein tämän kertaisessa muuttoprosessissa, sillä pari viikkoa sitten vein postiin kolme laatikkoa, joissa oli yhteensä vain noin 50 kiloa. Se on yhä aika iso määrä tavaraa, mutta laatikot sisälsivät vain asioita, joita tulen tarvitsemaan Suomessa tai jotka ovat minulle tärkeitä.


Vaikka olenkin tehnyt muuttoja jo useamman, ei se koskaan kovin mukava prosessi ole. Aina syntyy pientä stressiä asioista, kuten siitä miten kaikki järjestyy ajallaan, saapuuko kaikki perille, mistä seuraava koti ja miten onnistun pääsemään kaikesta myytävästä eroon ennen lähtöä. Tällä kertaa kaikki on mennyt yllättävän sulavasti, mitä aina pientä säätöä onkin. Suurin osa prosessista on kuitenkin jo ohi, sillä tiistai-iltana sain äidiltäni kuvaviestin, jossa komeili kaikki kolme lähetettyä laatikkoa. Kyllähän niillä kestikin aika kauan saapua Suomeen, hitusen alle kaksi viikkoa. Ja kuten äidille sanoin, nyt täytyy vain hoitaa tämä neiti (matkalaukkuineen) Suomeen ja muutto on täällä päässä hoidettu. Sitten pitäisi vielä järjestää kaikki Suomessa kohdilleen, aloittaen vaikka siitä asunnon löytämisestä. Olen metsästänyt asuntoja useasti, ilman että olen edes ollut maassa paikalla ja aina löytänyt jotain. Kova luotto siis tälläkin kertaa, että se seuraava koti löytyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti