maanantai 5. lokakuuta 2015

VIIKONLOPPU LUXEMBOURGISSA


Viikonloppuna matkustin tämän vuoden aikana jo kuudenteen minulle aivan uuteen maahan, Luxemburgiin. Pikaisella viikonloppureissulla ehdimme käydä vain maan pääkaupungissa, Luxemburgissa, joka osoittautui oikein mukavaksi kohteeksi. Kaupunki ei sinänsä ollut mielestäni kovin erikoinen, mutta näin "lähellä" asuessa halusin vierailla tuolla pienessä maassa.  Olen nähnyt kuluneen vuoden aikana tyyliltään ja tunnelmaltaan niin upeita Keski-Euroopan kaupunkeja (esim. Brugge/Bruges, Praha ja Heidelberg), joten kaupungin täytyy olla aika upea sykähdyttääkseen.

Viikonloppumatkoilla on mukava haahuilla ilman sen suurempia suunnitelmia, katsella, valokuvailla ja syödä. Se oli myös tämän viikonlopun kaava. Kävelimme tosi paljon ja onneksemme satuimme myös viikonlopulle, jolloin kaupat olivat molempina päivinä auki. Tänä viikonloppuna pyhäpäivän vuoksi Saksassa oli nimittäin kaikki kiinni sunnuntain lisäksi myös lauantaina! Tieysti herkuttelimme, kävimme jopa kaksi kertaa herkullisessa Chocolate House -kahvilassa juomassa kuumaa kaakaota sekä syömässä quichet sekä herkullisia kakkuja. Lauantaiaamu alkoi lenkillä kaupungin keskustassa olevassa puistossa, joka asettui mukavasti kiireisten katujen alapuolelle. Lenkki kulki mukavasti kuunnellen linnunlaulua ja katsellen herttaisia vanhoja taloja.Reissu oli kaiken kaikkiaan tosi kiva. Yhdelle viikonlopulle, tai jopa vain päiväreissuksi Luxemburg on juuri sopiva!

4 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä söpöltä! Mun piti käydä Luxissa kun asuin Brysselissä mutta aika loppui sit kesken....olis ollut kiva käydä. Se on kyllä niin kätevää asua keski-Euroopassa kun kaikki on suhteellisen lähellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se kiva kaupunki, etenkin kun lauantaina sattui olemaan vielä täydellinen syyssää! Tämä reilu vuosi Saksassa on kyllä nostanut mun matkustelut aika uudelle tasolle ja tullut käytyä paikoissa, joihin tuskin olisi tullut lennettyä. Tätä keskeistä sijaintia kyllä tulee ikävä :(

   Poista
 2. Jotenkin ihanan syksyisiä kuvia! Luxembourg olisi kyllä kiva paikka käydä. Sä oot toden teolla ottanut irti sun ajasta Saksassa ja matkustellut ihan olan takaa, pitää ottaa mallia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen toteuttamaan niin paljon matkoja kun vaan voi, piristää kummasti arkea ja onpahan sitten monenlaista muisteltavaa :) itse tykkään syksyisistä maisemista ja Luxembourgin maastoerot korosti väriloistoa. Huomasin usein ihailevani keskellä metsää olevaa yhtä kirkkaanpunaiseksi muuttunutta puuta tai junamatkalla ihanan syksyn värisiä viiniviljelmiä. Syksy on niin ihanaa aikaa!

   Poista