perjantai 27. marraskuuta 2015

BUDAPEST - KYLPYLÖITÄ JA KAUNIITA MAISEMIA

Budapestin toinen päivä alkoi edellisen päivän oppaan vinkkaamalla Pyhän Tapanin kirkolla. Kirkon torniin kipuaminen maksoi vain alle kaksi euroa ja sieltä aukesi upeasti aurinkoinen kaupunki joka suuntaan. Budapestissä pidin muutenkin mahdollisuuksista nähdä maisemia yläilmoista. Itse katselimme kaupunkia tornin lisäksi ensimmäisenä päivänä kahdelta kukkulalta. Kukkulaiset maisemat ja kaupungin halkaiseva Tonava-joki olivat upea yhdistelmä. 

Kirkolta suuntasimme parlamenttitalolle ja kävellen kaupungin tunnetuimpaan Széchenyi-kylpylään. Onneksi olin pakannut kylpylät mielessä pitäen mukaani uimavarusteet, sillä kylpyläkokemus tuntui välttämättömältä Budepestissa kerrankin vieraillessa. Budapestin alla on useita kuumia lähteitä ja kaupungin termaalikylpylät ovat maailmankuuluja. Sen lisäksi että altaissa lilluessa voi rentoutua, on vedellä useita terveysvaikutuksia. Itse saimme nauttia lämpimästä säästä ja auringonpaisteesta ulkoaltaissa oleskellessamme. Emme me siellä kauaa jaksaneet olla, mutta kylpylävisiitti oli kyllä mukava kokemus! Illalla nautimme juutalaisen korttelin tunnelmasta edullisen ruoan ja juoman äärellä.

Koin että sain kahdessa kokonaisessa päivässä koettua Budapestin yllättävänkin hyvin. Aion kuitenkin joku päivä matkustaa sinne uudelleen, ehkä nauttimaan kesäisestä kelistä ja edullisesta oluesta! Tämä kaupunki siis kolahti minuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti