lauantai 21. marraskuuta 2015

IHANA IHANA BUDAPEST!

Ennen matkoille lähtiessä valmistauduin hyvin. Tutkiskelin etukäteen nähtävyyksiä sekä ostos- ja ruokapaikkoja. Nyt kun kuluneen vuoden aikana matkustelun määrä on kasvanut todella paljon, en enää olekaan aina jaksanut perehtyä kohteeseen ennen lähtöä. Ja sekin tapa toimii! Suuntasin siis ilman odotuksia, muutaman entisen työkaverin vinkin kanssa Budapestiin. Ja se kaupunki yllätti minut erittäin positiivisesti. Kauniin kaupungin lisäksi muutaman päivän lomaani piristi täydellinen sää, josta vaan saattoi marraskuussa haaveilla sekä ensimmäisenä aamuna tapaamani soolomatkaajat. Ja se hintataso! Viinilasillisen sai eurolla ja herkullinen ruoka ei budjettia pilannut!

Saavuin Budapestiin myöhään illalla ja suuntasin kentältä bussilla ja muutamalla metrolla hostellille. Jos jotain tsekkaan etukäteen, on se juuri se yhteys kentältä majoitukseen. Yövyin uudessa ja erittäin mukavassa (sekä halvassa!!) hostellissa (Avenue Hostel), jossa jaoin huoneen noin 12 ihmisen kanssa. Ensimmäinen yö meni heikoilla unilla, sillä joku kuorsasi koko yön. Aamulla respan ohjeiden mukaan ilmaiselle kävelykierrokselle, joka osoittautui parhaaksi mahdolliseksi aktiviteetiksi kaupungissa! Oppaamme kertoi historiasta, kielestä (kuulin taas kerran viittauksen unkarin ja suomen kielen yhtäläisyydestä), ruokapaikoista, maan tavoista ja mistä vain halusimmekaan tietää. Hän oli mukava ja opasti meitä mukaansatempaavalla tavalla. Kierroksella näimme suuren osan kaupungista ja lopuksi kyselimme vielä lisävinkkejä. Tällä kierroksella tutustuin brasialaiseen poikaan, joka sattui yöpymään samassa hostellissa ja jopa huoneessa, sekä brittityttöön. Näiden kahden seurassa menikin sulavasti molemmat päivät Budapestissä. Ensimmäisen päivän iltana suuntasimme vielä rauniobaareihin pubikierrokselle saman oppaan ohjaamana. 

Saimme kahteen päivään mahtumaan todella paljon, joten kirjoittelen lisää toisesta, hieman rauhallisemmasta päivästämme myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti