torstai 17. joulukuuta 2015

TOISEN VUOSIPUOLIKKAAN MATKAT

Kirjoittelin kesällä kiihtyneestä matkailutahdistani ja siitä, kuinka olin vuodenvaihteessa päättänyt, että minun täytyy alkaa kokemaan enemmän maita ja kaupunkeja, kun asun niin keskellä. Vuoden ensimmäinen puolikashan meni hyvin. Ei siinä toisessakaan valittamista! Eurooppaa kauemmas en tällä puolikkaalla kuitenkaan päässyt, mutta reissuja ja uusia kohteita kertyi hyvä määrä.

Kesäkuu meni Suomen lomaa lukuunottamatta Saksassa. Heti heinäkuun alussa suuntasin helleaaltoa pakoon rannikolle Haagiin, Hollantiin. Tämän reissun alku meni hieman pieleen, kun nukuin ensimmäistä kertaa elämässäni kunnolla pommiin ja missasin jotain tärkeää. Aamupaniikissa varasin uuden junan ja pääsin viikonlopuksi reissuun. Heinäkuun lopussa menin vielä viikoksi Suomeen.


Elokuuhun mahtui BerliiniPraha, Lontoo ja Brighton. Muistan kuinka ihanalta tuntui, kun jokaiselle viikonlopulle oli suunniteltu jotain ihanaa. Berliinissä saatiin nauttia kovista helteistä, joita pakoon viiletettiin ympäri kaupunkia fillareilla. Prahan ja Lontoon tiivistin yhteen viikkoon, viettäen yhden päivän siinä välissä kotona. Ensin lapsuudenystävän luona Prahassa, joka oli minulle ihan uusi kohde. Jopa maa oli uusi! Sitten toisen kaverin kanssa Lontooseen ja Brightoniin. Brightonissa oli silloin ihana sää, ainakin yhden päivän!


Syyskuu alkoi trivagon reissulla Pohjois-Saksaan. Kävin myös päiväreissuilla Heidelbergissä sekä Frankfurtissa. Selkeästi tavoitteena kerätä Saksan kaupunkeja kasaan, vielä kun ehti!

Lokakuussa kävin vielä Luxemburgissa viikonloppureissulla sekä vietin kaksi viikkoa töissä Mallorcalla. Töiden lisäksi ehdimme olla rannalla (lokakuussa!!) ja kierrellä saarta.


Marraskuu menikin kokonaan lomaillen. Ensin vietin Suomessa viikon, jonka jälkeen kävin Budapestissä, Wienissä (huomasin, että tästä puuttuu postaus!), InnsbruckissaStrasbourgissaAmsterdamissa sekä Münsterissä. Oli ihana nauttia yllättävän lämpimästä marraskuusta lomaillen! 


Tälle vuodelle on siis oikeasti kertynyt todella paljon reissuja. Sehän se tavoite olikin! Nyt täytyy totuttautua siihen, että enää ei pääse lomailemaan niin usein ja matkustamisen asuinmaan ulkopuolelle kestää kauemmin. Alkuvuodesta siis onkin Suomi-matkailua edessä, heti ensimmäisenä Kuopio ja Pori. Ja nyt vielä Helsinkikin tuntuu niin ihanalta, että melkein kuin lomalla olisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti